Inleiding blog visual media

« Terug Start

Een bedrijfsfilm, iets voor uw bedrijf?

Gepost op

Wat is een bedrijfsfilm?
Bent u op zoek naar een nieuwe manier van bedrijfspromotie? Wilt u meer dan alleen een website, visitekaartje, leaflet of een brochure, dan is een bedrijfsfilm misschien wel iets voor uw bedrijf! Een bedrijfsfilm is een persoonlijke manier om uw bedrijf te promoten. Door middel van een bedrijfsfilm laat u geïnteresseerden kennismaken met uw bedrijf op een wel heel speciale manier. Maar, wat is een bedrijfsfilm nu precies? Een bedrijfsfilm is een film die uw specialisaties en/of producten duidelijk in beeld brengt. Ook kunt u in een bedrijfsfilm goed laten zien waar uw bedrijf voor staat en waarom uw bedrijf net dat beetje meer biedt dan de concurrent. Door middel van een bedrijfsfilm laat u potentiële klanten kennis maken met uw bedrijven op een manier die verder gaat dan alleen het lezen van de informatie op een website. Maar denkt u eens verder dan het promoten van uw bedrijf aan potentiële klanten. Ook voor het werven van nieuwe krachten is een bedrijfsfilm ideaal. 

Een persoonlijke boodschap
Een bedrijfsfilm kan een persoonlijke boodschap en weergave geven van uw bedrijf. In de film kunt u uzelf en de collega's waar klanten mee te maken krijgen voorstellen. Op deze manier weten klanten met wie ze te maken hebben en voelen ze zich eerder vertrouwd met uw bedrijf. Ook voor het werven van nieuwe collega's of het trainen van nieuwe collega's is een bedrijfsfilm een goede uitkomst. Denkt u hierbij aan een video die de nieuwe werkplek en collega's van de sollicitant laat zien, of een video waarmee u snel en eenvoudig al uw personeel op een effectieve, persoonlijke manier op de hoogte stelt van een verandering of een nieuwtje. In de praktijk wordt dit zeker gewaardeerd. 

Waar moet een goede bedrijfsfilm aan voldoen?
Een goede bedrijfsfilm maakt u door een aantal dingen sowieso mee te nemen. Het is belangrijk om de boodschap kort en bondig te houden; een bedrijfsfilm van ongeveer vier tot vijf minuten is gebruikelijk. Ook is het nodig om een film te maken die jaren meegaat. Het produceren van een bedrijfsfilm is vaak een investering voor uw bedrijf, dus het zou zonde zijn als deze na een aantal maanden al niet meer actueel zou zijn. U moet er ook op letten dat u uw boodschap al snel in het begin bekend maakt. Geef een zogeheten call to action in de eerste paar seconden en licht deze in de rest van de film toe. Op deze manier haalt u het meeste uit uw film. Als laatste is het belangrijk om uw film goed te promoten, bijvoorbeeld op uw website en/of socialmediakanalen.  Benieuwd naar het laten maken van uw eigen bedrijfsfilm, kijk dan eens op  John Bake Postproductions.


Delen